De weg naar het dorp gaat langs een mooie rustige straat met typische Zeeuwse huizen. Oostkapelle grenst aan het natuurgebied "De Manteling", waar het  Kasteel Westhove en diverse landgoederen liggen.

 

Het strand van Oostkapelle is een van de mooiste stranden van Nederland en heeft afgelopen jaren talloze onderscheidingen ontvangen van de stichting "Nederland Schoon".

 

In het dorp zelf vindt u leuke restaurants en winkels. Diverse fiets- en wandelroutes lopen door het prachtige natuurgebied, dat ook wel de "Tuin van Walcheren" wordt genoemd.

 

 

In de omgeving zijn er ook prachtige steden te vinden met historische gebouwen. Zo zijn er het charmante stadje Veere met zijn haven, het kuuroord Domburg met zijn rijke kunstgeschiedenis en de bruisende hoofdstad van Zeeland, Middelburg, met zijn populaire winkelstraten.

 

In de zomer worden er veel evenementen georganiseerd, zoals rondleidingen door de stad Middelburg met een paardenkoets, landbouw markten, en niet te vergeten het Zeeuwse Ringrijden.

 

Het schiereiland Walcheren heeft een kustlijn van ongeveer 22 km, omlijst door duinen en bossen.

 

Aan zee is er de mogelijkheid diverse watersporten te beoefenen, zoals surfen, stand up paddeling of Kitesurfen.

 

Bij de "Veerse Meer", op ongeveer 10 km van de vakantiewoning, kunt u gaan windsurfen, waterskiën of een boottochtje nemen.

 

created by Penta © 2015